Την Κυριακή 28η Ιανουαρίου 2018, (αρχή της κατανυκτικωτάτης περιόδου του Τριωδίου), μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ελευσίνα, για να χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία να τελέση την Αναίμακτο Ιερουργία.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μας, τέλεσε καθηκόντως το Δεκαετές Μνημόσυνον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μεγάλου αυτού εκκλησιαστικού ανδρός, καταθέτοντας και την ευγνωμοσύνη του για τον μακαριστό Πρωθιεράρχη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Πατέρας μας μετέβη, σε εκδήλωση στην Ελευσίνα, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση της Ενώσεως Επιστημόνων Αττικής, γιά την ευλογία και την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: