Όπως κάθε χρόνο, την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε όλα τα σχολεία της Λευκάδας, της Ιθάκης, του Μεγανησίου και του Καλάμου ζήτησαν τη Χάρη του Θεού στο καινούριο τους ξεκίνημα με την καθιερωμένη ακολουθία του Αγιασμού.

Οι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας μετέφεραν στους παρισταμένους τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, ο οποίος εξάλλου τέλεσε τον Αγιασμό «επί τη ενάρξει μαθημάτων εν τοις σχολείοις», περιστοιχούμενος από τους ιερείς της περιοχής, στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις της Βασιλικής.

Η παρουσία του Επισκόπου μας και στη νότια Λευκάδα δείχνει ότι το ενδιαφέρον της τοπικής μας Εκκλησίας δεν περιορίζεται στην πόλη, αλλά αγκαλιάζει όλα ανεξαιρέτως τα πνευματικά Της παιδιά, ολόκληρη τη Θεόσωστη Επαρχία μας και ειδικά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που επιμένουν να δίνουν ζωή ολοχρονίς και στα πλέον απομακρυσμένα χωριά και νησιά μας.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2017 – 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΛΥΚΕΙΩΝ 2017 – 2018

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: