Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 2:32

Ο μητροπολίτης Κερκύρας… για τα όνειρα των μαθητών, τις εξετάσεις και την πίστη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη!

Ο καθένας και η καθεμιά από εσάς αγωνίστηκε πολύ κατά την διάρκεια της χρονιάς για να φθάσει σ’ αυτή την ώρα, στην οποία καλείται να δώσει τον καλύτερο εαυτό του/της, ώστε να εκπληρώσει τα όνειρά του για την μετέπειτα πορεία της ζωής.

Και είναι οι εξετάσεις αυτή η μεγάλη πόρτα δια τής οποίας κάποιος, αν την διαβεί με επιτυχία, θα ξεκινήσει ένα νέο στάδιο αθλήσεως και αγώνα στη ζωή του. Θα εκπληρώσει όνειρα και θα πρέπει να δημιουργήσει καινούργια, προκειμένου να έχει η ζωή του νόημα και να πλησιάσει την ευτυχία.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν τον κόπο και την αγωνία σας. Και είμαστε κοντά σας, με τον δικό μας τρόπο, ο οποίος αξίζει να είναι και δικός σας. Η προσευχή, την οποία πατρικά απευθύνουμε στον Θεό, αυτό το νόημα έχει. Να σας φωτίσει, να σας ενισχύσει, να σας βοηθήσει να αποτυπώσετε με τον καλύτερο τρόπο ο,τι έχετε αποκομίσει από την προσπάθειά σας να προετοιμαστείτε. Και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η προσευχή, η οποία είναι καρπός αγάπης, θα φτάσει στον θρόνο του Θεού και Εκείνος θα δώσει στον καθέναν σας ο,τι θα του είναι ωφέλιμο.

Ενώστε λοιπόν τον κόπο και τα όνειρά σας με την προσευχή και την πίστη στον Θεό! «Δράξασθε παιδείας» (Ψαλμ. 2, 12), αναφέρει ένας ωραίος ψαλμός! Κρατήστε στα χέρια σας την παιδεία της γνώσεως και προσθέστε σ’ αυτήν την παιδεία της πίστεως! Αφήστε να επενεργήσει στην καρδιά σας αυτός ο γόνιμος συνδυασμός και, με εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, ολοκληρώστε την προσπάθειά σας με καλή διάθεση, υπομονή και αισιοδοξία!

Καλή επιτυχία, πρόοδο και φωτισμό! Περιμένουμε να χαρούμε με την χαρά σας!

Με πατρικές ευχές και αγάπη,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
+Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Εν όψει των Πανελληνίων Εξετάσεων, η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργανώνει, για μία ακόμη χρονιά, ειδική εκδήλωση προς πνευματική ενίσχυση των νέων του τόπου μας (κυρίως των μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου) που διαγωνίζονται για την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα και θα περιλαμβάνει την Παράκληση στον Άγιο, καθώς και ειδική δέηση που θα αναπέμψει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, για την πρόοδο και επιτυχία των υποψηφίων. Με το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος θα δεξιωθεί τα παιδιά και θα διανείμει ειδικές ευλογίες σ’ αυτά και τους γονείς τους.

Καλούμε τα παιδιά που διαγωνίζονται και τους γονείς τους να ενώσουμε τις προσευχές μας στον Κύριό μας, για τον φωτισμό, την πρόοδο και την επιτυχία στις εξετάσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ