Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, πληροφορηθείς την αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, συγκινήθηκε τα μέγιστα και συγχρόνως δόξασε τον Θεό.

Ήταν ένα πρόσωπο με το οποίο συνεδείτο και πραγματικά τον σκέπαζε στη διακονία του, έχοντας απολαύσει τον πλούτο της αγάπης του και τις πύρινες προσευχές του.

Ο Σεβασμιώτατος, υποβάλει υιικά συγχαρητήρια προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και εκφράζει θερμότατα συγχαρητήρια προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο, καθώς και στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Η Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, επ’ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, θα είναι αφιερωμένη και στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Ιάκωβο.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: