Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στα Κάτω Πατήσια, επί της οδού Αχαρνών.

Προσκεκλημένος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για να προεξάρχει στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος Γεώργιος.

Τον πλαισίωσαν δεκάδες ιερείς της Αρχιεπισκοπής αλλά και άλλων Μητροπόλεων, ενώ χιλιάδες και οι προσκυνητές που προσήλθαν ευλαβικά στον μεγαλοπρεπή ναό των Αθηνών.

Ο κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε γενικά στους μάρτυρες ανά τους αιώνες αλλά και σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου μέχρι και σήμερα άνθρωποι καθημερινοί, δίνουν την μαρτυρία και ομολογούν το όνομα του Χριστού, θυσιάζοντας πολλές φορές την ίδια τους την ζωή.

Ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για την τιμητική πρόσκληση και δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται εν μέσω αγαπημένων προσώπων.

Εκ μέρους των εφημερίων του ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο και τόνισε πως εκτός από την εν Χριστώ αγάπη τους συνδέει μακρά φιλία από τα φοιτητικά χρόνια στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης τόνισε πως η ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών ήταν η αγαπημένη του Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκου και πως “η εδώ παρουσία σας, μας θυμίζει τις όμορφες στιγμές που ο Γέροντας Αγαθόνικος λειτουργούσε σε αυτό το ναό, όποτε το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του”.

Έκλεισε λέγοντας πως “στο πρόσωπό σας βλέπουμε τον προκάτοχό σας, Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθόνικο και τα αισθήματά μας προς το πρόσωπό σας, είναι τα ίδια όπως και με τον κ. Αγαθόνικο”.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κίτρους.

Ετικέτες: