Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 | 0:08

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Πολωνία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Πολωνία πραγματοποιούν 50 νέοι και νέες της Μητροπόλεως Αργολίδος, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Συγκεκριμένα, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Γκραμπάργκα το οποίο γιόρτασε την μεταμόρφωση του Χριστού( Με το Ιουλιανό ημερολόγιο). Κάθε χρόνο γίνεται το μεγαλύτερο ορθόδοξο πανηγύρι και συγκεντρώνει πάνω από 100.000 χιλιάδες πιστούς. Πολλοί από αυτούς έρχονται από αρκετά μακριά, πεζοπορώντας και κρατώντας ξύλινους Σταυρούς.

Στον εσπερινό και τον όρθρο χοροστάτησε ο μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, ο εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριάρχου Βαρθολομαίου , Βελγίου κ. Αθηναγόρας, αλλά και πολλοί Μητροπολίτες και κληρικοί της Πολωνίας.

0ι εκδρομείς βρέθηκαν στο μοναστήρι Γενεσιου της Θεοτόκου και προσκύνησαν το άφθαρτο σκήνωμα του παιδομάρτυρα Αγίου Γαβριήλ, το ιστορικό μοναστήρι Σουπράλ καθώς και τον πρώτο ναό του Αγίου Λουκά. Επισκέφθηκαν, επίσης το ζωολογικό πάρκο με τους βίσωνες στη Μπιαλοβιέζα. Ακόμα, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο μουσείο Άουσβιτς – Μπίρκεναου όπου και απότισαν φόρο τιμής στα εκατομμύρια θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας

Την φιλοξενία ανέλαβε ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Χαινούφκα και ο προϊστάμενος π. Μιχαήλ με τον οποίο, ο Μητροπολίτης μας συνδέεται εδώ και αρκετά χρόνια. Σημειωτέων ότι ο ναός αγιογραφήθηκε από τον Δημήτριο Αντωνόπουλο, αδελφό του Μητροπολίτης μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ