Έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο προκειμένου να πείσει τους μαθητές να «χαλαλίσουν» τον πρωινό ύπνο τους και να παρακολουθήσουν τον εκκλησιασμό της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, επέλεξε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, καθώς όσοι παρακολουθήσουν την λειτουργία, κερδίζουν έναν δωρεάν καφέ σε καφετέριες της πόλης, κέρασμα από τον ίδιο.

Ιδιαίτερα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, με στόχο να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες, κοινοποίησε το πρωτότυπο κάλεσμα του με ένα εξίσου πρωτότυπο τρόπο, αυτό της δημοσίευσης… Ιnstagram story, μέσω του οποίου απευθύνεται στα νέα παιδιά ενημερώνοντας τα πως στο τέλος της λειτουργίας θα του δοθούν κάρτες , τις οποίες κι έπειτα θα μπορούν να δώσουν στις καφετέριες που θα πάνε, για να μην χρειαστεί να πληρώσουν τον καφέ τους.

« Αυτό το story θα είναι το καλύτερο στο instagram! Ένας καφές κερασμένος για σας, για την αυριανή γιορτή σας.» Αναφέρει στο απόσπασμα ο Μητροπολίτης.

«Η Εκκλησία μας αύριο γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες. Λοιπόν ακούστε με, αφήστε τα αυτά. Σηκωθείτε αύριο πρωί πρωί, πιο πρωί από ότι συνήθως.

Ελάτε στην Εκκλησία να λειτουργηθείτε για να σας φωτίσει ο Θεός, να ανοίξει δρόμους στη ζωή σας και για να μην κόψετε εσείς αυτή την παράδοση που είναι τόσο βαθιά και κρατάει 200 χρόνια». Toνίζει.

Σημειώνεται πως φέτος με σχετική απόφαση του Υπουργείου η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν υποχρεώνει τους μαθητές να εκκλησιαστούν και λειτουργεί ως μέρα αργίας, εξ ολοκλήρου.

ΠΗΓΗ: SKAI.GR

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: