Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 5:01

Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως επισκέφθηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 19 Μαϊου ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος, στις φυλακές, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Η συνάντηση κράτησε για μιάμιση ώρα, ήταν πνευματικού περιεχομένου, σύμφωνα με πληροφορίες, και διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί ήταν σε καλή κατάσταση και όπως πληροφόρησαν το μητροπολίτη, περνούν το χρόνο τους μελετώντας.

Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως με αφορμή το μήνα νηστείας του Ραμαζανιού, που διανύουν οι μουσουλμάνοι, παρέθεσε δείπνο ιφτάρ, στο οποίο παρέστησαν μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί και κάτοικοι της Αδριανούπολης, ενώ παρέστη μαζί με την οικογένειά του και ο υπάλληλος του δήμου Αδριανουπόλεως που είχε συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές
πρόσφατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος υπάλληλος εξέφρασε για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς το μητροπολίτη για το ενδιαφέρον του προς το πρόσωπό του επαναλαμβάνοντας πόσο καλά του φέρθηκαν στην Ορεστιάδα οι ελληνικές αρχές.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης συνάντησε το μουφτή και το νομάρχη της Αδριανούπολης για να του ευχηθεί με αφορμή το ραμαζάνι, σημειώνοντας κατά τις συνομιλίες που είχαν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των θρησκειών για την γεφύρωση των όποιων διαφορών.

Πηγή: ant1news.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ