Μπορεί να εκκρεμμεί σε βάρος του δικογραφία και να αναζητείται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όμως ο ιερέας απο τον Άγιο Νικόλαο Φιλοπάππου φαίνεται ότι δίνει την δική του απάντηση.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook έκανε χθες το απόγευμα την εξής ανάρτηση.

Ανέβασε μια φωτογραφία του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου (ο οποίος και αυτός λειτούργησε με κόσμο χθες το πρωί) έχοντας ως κείμενο κάποια από τα λεγόμενα στους πιστούς.

«Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου…διάλεξε..τι θέλεις να εφαρμόσεις · Τον νόμο του κράτους, η τον νόμο του Χριστού; Έμενα ο Χριστός αυτό μου λέει..Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω…Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα ειναι η ίδια η ζωή…όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή που δεν έχει θανατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και γι’ αυτή την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται ειναι το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται ειναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία. Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν. Όπως βρήκαν τρόπους στην Ορθόδοξη Γεωργία. Και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, αλλά και το σώμα και το αίμα που νικά τον θάνατο και την αρρώστια να προσφέρεται στους πιστούς. Είναι τα δικαιώματα των πιστών. Όπως έχουν δικαιώματα οι άθεοι έχουν δικαιώματα και οι πιστοί. Και αισθάνομαι ότι σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται.»

~Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος από την Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακῆς τῶν Βαΐων 12-4-2020