Η μνήμη του οσίου Χαρίτωνος τιμήθηκε με αγρυπνία το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου 2016, στον ναό της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Ο όσιος Χαρίτων υπάρχει σε τοιχογραφία στο Ναό, από τις πρώτες που αντικρίζεις εισερχόμενος σε αυτόν. Είναι αφιέρωμα του μακαριστού Χαρίτωνος Παπαδοπούλου, συζύγου της διδασκάλισσας Εριφύλης, η οποία για χρόνια ήταν υπεύθυνος κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής στην ενορία.

Τις ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, καθώς και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο διερχόμενος εξ Αθηνών, Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού,  Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, είχε αναλάβει το αναλόγιο. Στο τέλος της αγρυπνίας, ευχαρίστησε τον Ιερουργό Ιεράρχη και αναφέρθηκε στον αγιορείτη μοναχό Χαρίτωνα Καρουλιώτη, ο οποίος ασχολήθηκε με την αγιοκατατάξη της εικονογράφησης του ναού.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: