Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:37

Ο ιερέας των φυλακισμένων μίλησε στην μητρόπολη Καλαβρύτων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ακόμη μία κυριακάτικη εσπερινή ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας Νέοι Ορίζοντες της μητρόπολης Καλαβρύτων την Κυριακή, όπου ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, Ιεροκήρυκας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Η απαξιωμένη κοινωνία των κρατουμένων».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πολυετή διακονία του στον τομέα των φυλακισμένων συνανθρώπων μας και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει με τους συνεργάτες του της Αδελφότητος Η Οσία Ξένη όλα αυτά τα χρόνια, καθώς έχουν επισκεφθεί φυλακές σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας υλική, αλλά, το σημαντικότερο, πνευματική βοήθεια και ένα λόγο παρηγορίας σε αυτούς τους ανθρώπους, «τους ελαχίστους αδελφούς», κατά τον λόγο του Κυρίου, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, τις περισσότερες φορές, με καχυποψία και ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Αυτή η διακονία, όμως δεν είναι τίποτε περισσότερο από την εφαρμογή του λόγου του Κυρίου από την περικοπή του Ευαγγελίου της μελλούσης Κρίσεως “ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με” (Ματθ. 25,36). Ο κάθε χριστιανός οφείλει να έχει πάντοτε ως οδηγό στη ζωή του την αγάπη προς τον πλησίον του, διότι κάθε ενδεή συνάνθρωπο που συναντάει, είναι πάντοτε ο Χριστός «εν ετέρα μορφή» και πρέπει να τον βοηθήσει όσο και όπως μπορεί.

Η Αδελφότητα προσφέρει την αγάπη «στους ανθρώπους που δεν αγαπήθηκαν ποτέ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ομιλητής, έχοντας ως σύνθημα «η ζωή μας είναι σύντομη, ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο», αλλά και ως προσευχή την εξής «Κύριε, μάθε μας να αγαπήσουμε αυτούς που δεν αγαπήθηκαν. Κάνε μας να υποφέρουμε με τον πόνο των άλλων. Μην επιτρέψεις πια να ευτυχούμε μόνοι μας. Δώσε μας την αγωνία της παγκόσμιας δυστυχίας και φύλαξέ μας από τη λησμονιά των άλλων».

Μετά το πέρας της ομιλίας, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του πανοσιολογιωτάτου ομιλητή, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα των φυλακισμένων συνανθρώπων μας, αλλά και στην Εκκλησία.

Στην προσωπικότητα και το έργο του, καθώς και στις διακρίσεις που έχει λάβει ο π. Γερβάσιος αναφέρθηκε εκτενώς ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Καλαβρύτων.

Ο επιχώριος μητροπολίτης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον π. Γερβάσιο που αποδέχτηκε την πρόσκλησή του και βρέθηκε στην μητρόπολη, εξήρε την διακονία του και την εν γένει προσφορά του σε έναν τόσο δύσκολο τομέα και του απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα, ως ένα αντίδωρο ευγνωμοσύνης για την παρουσία του.

Εκ μέρους του κλήρου της μητρόπολης, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, παρέδωσε στον π. Γερβάσιο εικόνα της Παναγίας Τρυπητής και τον ευχαρίστησε για την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ