Το εσπέρας της 7ης Μαΐου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, εις τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της περιοχής της Αναλήψεως Λαγκαδά, ομιλώντας στο τέλος καταλλήλως περί της μορφής του Αγίου, μέσα από τις παρακαταθήκες που άφησε, καθώς επίσης και περί της αληθινής Αγάπης, ως τον δρόμο προς την Σωτηρία και την Επουράνιο Ζωή.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, εκομίσθη υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αναστασίου Παρούτογλου, απότμημα του Σεπτού Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ, προς Αγιασμό και πνευματική ενίσχυση του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο και προσήλθε με ευλάβεια για να τιμήσει το προστάτη και έφορο της κωμοπόλεως της Αναλήψεως.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας, παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, και υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά και συνοδεία των Πολιτιστικών Συλλόγων ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής, ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις της παλαιάς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (1839) η οποία και έχει μεταφερθεί από τις αλησμόνητες πατρίδες, στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως της Αναλήψεως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: