Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 3:25

Ο εσπερινός του Αποστόλου Παύλου στον ομώνυμο ναό της οδού Ψαρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτορεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε απόψε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στην μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στην Αθήνα. Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο οποίος διετέλεσε επί εννιά χρόνια και προϊστάμενος του ναού. Τον Μητροπολίτη Μακάριο πλαισίωσαν ο Β΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κάρμας και πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα, Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

Πληθώρα πιστών συνέρρευσε και απόψε στον ιστορικό ναό του Αγίου Παύλου για να τιμήσει τον ιδρυτή της ελλαδικής Εκκλησίας, να προσκυνήσει την εικόνα και το τεμάχιο λείψανο του Αγίου, που φυλάσσεται.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. π. Φιλόθεος Κολλιόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε ομιλία με θέμα την προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για την όλη προσφορά του στο ναό.

Αύριο θα τελεστεί Συνοδική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ