Πατρική έκκληση έκανε απόψε ο Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιος, από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Βλασίου Αχαρνών. “Να έχετε κοντά τα μικρά παιδιά σας στην Εκκλησία. Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα από έναν γονιό που πάει το παιδί του στην εκκλησία. Εικόνες που θα μείνουν στη ζωή τους καταγεγραμμένες”. Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “όσο και να ξεφύγουν, αυτή η αγάπη και η ομορφιά της Εκκλησίας και η ζεστασιά της επικοινωνίας, θα τα κρατήσει ζωντανά και όρθια για να προχωρήσουν και να προοδεύσουν στη ζωή τους”.

Ο κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος της φετινής πανηγύρεως για τον πολιούχο των Αχαρνών, έκανε επίσης αναφορά στην ελπίδα και το στήριγμα που παρέχει η Εκκλησία λέγοντας ότι “η Εκκλησία είναι το σπίτι μας, η μητρική μας αγκαλιά. Μαζί με τον επίσκοπο, τους ιερείς, ενωμένοι όλοι μαζί, εμπνεόμενοι πάντα από την αγάπη προς τον Θεό, ακολουθώντας την αγία διδασκαλία Του. Έτσι ενωμένοι όλοι μαζί προσευχόμενοι και βοηθώντας ο ένας τον άλλο, να προχωράμε για να στηρίξουμε την κοινωνία μας και τα παιδιά μας, που καλούνται σε αυτό τον δύσκολο κόσμο να μείνουν όρθια και να παλέψουν”.

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, μιλώντας για τον Άγιο Βλάσιο και την παραδειγματική αγάπη του προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, ανέφερε ότι “μας συγκινεί η ομολογία, η μαρτυρία και το μαρτύριο του Αγίου Βλασίου και αποτελεί παράδειγμα για τη ζωή μας. Δύσκολη η εποχή μας, αδελφοί μου. Πάντα δύσκολη ήταν,  ποτέ δεν ήταν εύκολη. Σε κάθε εποχή το κακό υπάρχει. Σε αυτή την κρίσημη περίοδο, χρειάζεται να στηριχτούμε στον Θεό και την Εκκλησία. Στον Θεό που μας σκεπάζει με την πατρική του αγάπη, όσες και αν είναι οι αμαρτίες μας”.

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου ιερομάρτυρος Βλασίου τελέστηκε με τη συμμετοχή  εκατοντάδων πιστών ενώ συγχοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο που με την συμμετοχή του λαμπρύνει τις εορταστικές εκδηλώσεις του ναού.