Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το Σάββατο 14 Αυγούστου στον πανηγυρίζοντα παραθαλάσσιο Ιερό Ναό της Παναγίας της Γυρογυαλιτίσσης στον Πλατανιά Χανίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχούμενων το Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του οικείου εφημερίου Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη, του διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη και εκατοντάδων πιστών που ήρθαν να προσκυνήσουν την χάρη της Παναγίας μας.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μεγάλα και θαυμαστά γεγονότα που συντελέστηκαν στο πρόσωπο της Παναγίας μας, τόσο προσωπικά όσο και μέσα στο πνεύμα της Εκκλησίας μας, ως προσφορά μέσα στην κοινωνία. Με αυτόν το τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε όλοι εμείς την προσφορά της Παναγίας και μέσα στην Εκκλησία. Με το να γεννήσει τον Χριστό γίνεται θρόνος του ουρανου, γεννά τον Χριστό-γεννά την Εκκλησία, διότι κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας μας ο Χριστός είναι ο παρατεινόμενος εις τους αιώνες. Η προσφορά της Παναγίας στο σώμα της εκκλησίας είναι θαυμαστή. Προσφέρει, προτρέπει και καλεί προς μίμιση όλους ανεξερέτως και τους μεγάλους και τους μικρούς…

Στο τέλος ευχαρίστησε όλους τους Ιερείς, τον π. Δημήτριο με το εκκλησιαστικό συμβούλιο καθώς και όλο τον κόσμο που ήρθε στην χάρη της Παναγία να ζητήσει τις Πρεσβείες της.

Σύντομο λόγο ευχαριστιακό απέδωσε και ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας, ορμώμενος και ο ίδιος από τον γραφικό Πλατανιά, ευχαριστώντας εκ μέρους των Πλατανιανών και καταθέτοντας την αγάπη τους προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ο οποίος είναι η πρώτη φορά που έρχεται στον ιερό αυτό ναό ως Επίσκοπος και η τελευταία ως Αρχιμανδρίτης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το Ιερό Αναλόγιο λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης με τον εντεκάχρονο μαθητή του Κων/νο, ο Άρχοντας Υμνωδός της Μεγαλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Κων/νος Στεφανάκης και εκλεκτοί Πρωτοψάλτες και ψάλτες της πόλεως μας. Επίσης ενορίτισες έψαλλαν κατανυκτικά τα Εγκώμια της Παναγίας μας υπό την καθοδήγηση του χοράρχου κ. Αντωνίου Παυλάκου.

Προ της απολύσεως της Ακολουθίας σχηματίσθει πομπή, και έλαβε χώρα η λιτάνευσις του Επιταφίου της Θεομήτορος στις κεντρικές οδούς του Πλατανιά, με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και πλειάδος πιστών.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα προς όλο τον κόσμο προσφορά της Ενορίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά.

Φωτ. υλικό: Εμμ. Χατζηδάκης (pixelart)

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info