Πανηγυρικά τελέστηκε απόψε ο εσπερινός, για την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή του Παπάγου.

Της ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ναού π. Αλέξιο Γιαννιό και τον π. Παύλο Μαρκαντώνη.

Στην ομιλία του ο κ. Ιάκωβος τόνισε την ανάγκη να γίνουμε μάρτυρες συνειδήσεως. “Να ομιλεί ο Θεός με την παρουσία μας, μέσα στον κόσμο της σύγχυσης και της ταραχής”, ενώ πρόσθεσε “να μην είμαστε απλώς θρησκευόμενοι, αλλά μάρτυρες και άγιοι”. Νωρίτερα ο Επίσκοπος Θαυμακού, ανέφερε πως “τα λείψανα του Αγίου, το σώμα του, είναι πηγή χάριτος και ευλογίας. Ασπαζόμενοι τα λείψανα, ενισχύεται το φρόνημα της πίστης μας και γινόμαστε αποδέκτες της ευλογίας του Θεού”.

Τέλος, ανέφερε πως, “στις μέρες μας έχουμε και εμείς καθήκον, όπως οι προκάτοχοί μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε σωστοί Χριστιανοί, να ζήσουμε ένα μεγάλο μαρτύριο. Το μαρτύριο που καλούμαστε λοιπόν να βιώσουμε είναι της συνειδήσεως. Δηλαδή τη δίωξη της πνευματικής μας ζωής και την εφαρμογή του λόγου του Θεού. Η θλίψη στην ψυχή του κάθε ανθρώπου θεραπεύεται με το μυστήριο της εξομολογήσεως”.

Λίγο πριν την απόλυση, εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου Γεωργίου, ενώ ο προϊστάμενος του Ναού π. Αλέξιος Γιαννιός ευχαρίστησε τον κ. Ιάκωβο, για την παρουσία του στην αποψινή πανήγυρη και τόνισε τη σημασία της, καθώς σαν σήμερα, προ πενταετίας, τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ναού υπό του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Ευχαρίστησε επίσης, τον Δήμαρχο Παπάγου κ. Ηλία Αποστολόπουλο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την πρόεδρο της κοινότητας του Παπάγου.