Ενοριακά

Ο εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στην Μητρόπολη Ιλίου

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τη μεγαλομάρτυρα και νύμφη του Χριστού Αικατερίνη εορτάσαν στο Ίλιον και στον ομώνυμο ναό της Μητροπόλεως.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας συμπαραστούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως.

Ο π. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στην ταπεινοφροσύνη της Αγίας Αικατερίνης, αρετή με την οποία ήταν προικισμένη και με αυτή αντιμετώπισε και τους διανοούμενους και επιστήμονες της εποχής, αλλά και τους διώκτες και βασανιστές της.

Η Αγία Αικατερίνη ανακράζει «Εγώ είμαι γη και πηλός» και μας καλεί σε έναν επαναπροσδιόρισμο της έννοιας ταπεινοφροσύνη λέγοντας πως μόνο ένας που βιωματικά ζει την κατάσταση της ταπείνωσης, μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή ορισμό της ταπεινοφροσύνης. Και μια τέτοια προσωπικότητα ήταν η σήμερα εορταζόμενη Αγία Αικατερίνη που μας καλεί να συμπορευθούμε προς τον ασφαλή δρόμο της ταπεινοφροσύνης, τώρα που διανύουμε την Σαρακοστή των Χριστουγέννων για να  προσεγγίσουμε Μυστηριακά το Άγιο Σπήλαιο και να προσκυνήσουμε το ταπεινωμένο Θείο Βρέφος.

ΚΗΡΥΓΜA ΠΕΡΙ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΎΝΗΣ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Μπελέτσι στις Αφίδνες

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η ευλογία των πρωτοχρονιάτικων πιτών στον Άγιο Διονύσιο Αχαρνών

Εκατοντάδες πιστοί εόρτασαν τα Χριστούγεννα στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως

Μαρκος Παπαγεωργίου

Ιλίου: «O Χριστός γεννιέται πάλι στην φάτνη για τον καθένα μας ξεχωριστά»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από την Αγία Τριάδα Πετρουπόλεως

Ιλίου για Καισαριανής: «Ποιμενάρχης που όποτε χρειαστεί, υπερασπίζεται τα δίκαια της Εκκλησίας και των χριστιανών»