Ενοριακά

Ο εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στην Μητρόπολη Ιλίου

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τη μεγαλομάρτυρα και νύμφη του Χριστού Αικατερίνη εορτάσαν στο Ίλιον και στον ομώνυμο ναό της Μητροπόλεως.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας συμπαραστούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως.

Ο π. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στην ταπεινοφροσύνη της Αγίας Αικατερίνης, αρετή με την οποία ήταν προικισμένη και με αυτή αντιμετώπισε και τους διανοούμενους και επιστήμονες της εποχής, αλλά και τους διώκτες και βασανιστές της.

Η Αγία Αικατερίνη ανακράζει «Εγώ είμαι γη και πηλός» και μας καλεί σε έναν επαναπροσδιόρισμο της έννοιας ταπεινοφροσύνη λέγοντας πως μόνο ένας που βιωματικά ζει την κατάσταση της ταπείνωσης, μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή ορισμό της ταπεινοφροσύνης. Και μια τέτοια προσωπικότητα ήταν η σήμερα εορταζόμενη Αγία Αικατερίνη που μας καλεί να συμπορευθούμε προς τον ασφαλή δρόμο της ταπεινοφροσύνης, τώρα που διανύουμε την Σαρακοστή των Χριστουγέννων για να  προσεγγίσουμε Μυστηριακά το Άγιο Σπήλαιο και να προσκυνήσουμε το ταπεινωμένο Θείο Βρέφος.

ΚΗΡΥΓΜA ΠΕΡΙ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΎΝΗΣ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Συγκίνηση στη χειροτονία του πρωτοδιακόνου της Μητροπόλεως Ιλίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον μακαριστό Θηβών Νικόδημο Γραικό

Γιώργος Δ. Φερδής

Με αρκετά…μηνύματα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Μπελέτσι στις Αφίδνες

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η ευλογία των πρωτοχρονιάτικων πιτών στον Άγιο Διονύσιο Αχαρνών

Εκατοντάδες πιστοί εόρτασαν τα Χριστούγεννα στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως

Μαρκος Παπαγεωργίου