Ελλάδα

Ο εσπερινός της Αγάπης στην Μητρόπολη Κηφισίας

Τελέστηκε σήμερα Κυριακή του Πάσχα ο λαμπρός Εσπερινός της Αγάπης, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Προφήτη Ηλία Κηφισιάς, που βρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Κατά το τυπικό, ο κ. Κύριλλος ενδύθηκε πλήρη Αρχιερατική στολή, στην αίθουσα του θρόνου εντός του Επισκοπείου και στη συνέχεια συνοδεία Κληρικών και Ιεροψαλτών, εξήλθε του Μητροπολιτικού μεγάρου όπου προεξήρχε του υπαίθριου Αναστάσιμου Εσπερινού.

Μαζί με τα Αναστάσιμα τροπάρια εψάλη και η Ακολουθία του σήμερα εορτάζοντος Αγίου Φλέγοντος Επισκόπου Μαραθώνος, ενός εκ των 70 Αγίων Αποστόλων

Χαρακτηριστικό σημείο της Ακολουθίας ήταν η ανάγνωση του Ευαγγελίου και σε άλλες γλώσσες (πέραν της Ελληνικής), Αραβικής, Αγγλικής, Γαλλικής.

Την Πασχαλινή εγκύκλιο του Μητροπολίτη Κηφισίας ανέγνωσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης, μαζί με τις Αναστάσιμες ευχές που αντάλλαξε με τον καθένα ξεχωριστά, μοίρασε και το καθιερωμένο κόκκινο αβγό στους πιστούς.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης

Τα μέλη απέδωσε ο βυζαντινός χορός «Άδοντες και ψάλλοντες», υπό την χοραρχία του Πρωτοπρεσβύτέρου π. Σωτηρίου Αλεβιζάκη, από την νεοεκδοθείσα ασματική Ακολουθία της Αναστάσιμης Παννυχίδος.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κηφισίας: «Αυτό που μας ενώνει με τους Αγίους είναι η πίστη προς τον Θεό»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κηφισίας: «Πίσω από τις ιδεολογίες και τα πολιτικά συστήματα πολεμιέται ο Χριστός»

Αναστάσιος Βόπης

Πολωνικό ίδρυμα στηρίζει τους πυρόπληκτους στο Μάτι μεσω της Ι.Μ. Κηφισίας

Γραφείο Ρεπορτάζ

Η ανάμνηση ευρέσεως των λειψάνων του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Σπύρος Παπαγεωργίου

150.000 σε πυροπαθείς διένειμε σήμερα η Ι. Σύνοδος σε Μάτι και Κινέττα

Ανδρέας Λουδάρος

Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη