Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 16 Απριλίου 2017 στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στις εξής γλώσσες : Σουηδικά, Λατινικά, Αλβανικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ρουμανικά, Γερμανικά καθώς και στην Ομηρική διάλεκτο.

Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του σημείωσε ότι όλων μας την ημέρα της Αναστάσεως, η καρδιά μας είναι γεμάτη από ανεκλάλητη χαρά, διότι εσωτερικά ο καθένας μας έχει τη βεβαιότητα της ελπίδος και της προσωπικής του αναστάσεως. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μήνυμα από το μήνυμα της Αναστάσεως, της χαράς, της ελπίδος και της αθανασίας, πράγματα τα οποία δεν μπορεί να μας τα προσφέρει κανένας, ό,τι και αν μας υπόσχονται και ό,τι και αν μας υποσχεθούν, μόνον ο Αναστάς Κύριός μας μπορεί να δώσει χαρά ατέλειωτη μέσα στην καρδιά μας. Ελπίδα βεβαία μέσα στην καρδιά μας και την αθανασία, από αυτό που όλοι μας φοβόμαστε, το θάνατο.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο κάθε Χριστιανός αυτή την ημέρα, έστω και χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει, γιατί γιορτάζει αυτή τη μεγάλη ημέρα, μέσα του ωθείται από όλες αυτές τις βεβαιότητες.

Ακόμη ευχήθηκε στους Ιερείς της τοπικής Εκκλησίας και στους πιστούς το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τη ζωή τους, να την καταυγάζει και να τους οδηγεί στο δρόμο της ειρήνης και της Χάριτος του Τριαδικού Θεού.

 

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: