Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 19:23

Ο εσπερινός της Αγάπης στην Καλαμπάκα (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: Αναστάσιος Βόπης Χοροστατούντος του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα η ακολουθία του εσπερινού της Αγάπης μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Προηγήθηκε η ένδυση του κ. Θεοκλήτου με την αρχιερατική στολή στα γραφεία της μητροπόλεως, παρουσία των ιερέων και των τοπικών αρχών της πόλεως και στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή όλοι μαζί μετέβησαν με την εικόνα της Αναστάσεως στη μητρόπολη για την ακολουθία της Αγάπης.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας, αναγνώσθηκε το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον του Εσπερινού στα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Ρουμανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Αραβικά.

Ο Μητροπολίτης Σταγών στην ομιλία του παίρνοντας αφορμή από την Ανάσταση του Κυρίου τόνισε πως «με την Ανάσταση του Κυρίου ανέτειλε και η συγγνώμη. Θα πρέπει και εμείς να αγαπηθούμε, να συμφιλιωθούμε, να παραμερίσουμε την διχόνοια, τις παρεξηγήσεις, τα μίση, τις πικρίες, τις χρόνιες ψυχρότητες και αντιπάθειες με όλους τους συνανθρώπους μας», ενώ πρόσθεσε πως «θα πρέπει να συντρίψουμε κάθε τι που μας χωρίζει, όπως και ο Χριστός συνέτριψε τις πύλες του Άδου και να κτίσουμε οτιδήποτε μας ενώνει».

Σε άλλο σημείο ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε πως «οι δύο προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αγκαλιάσουμε πνευματικά ο ένας τον άλλον, είναι η αγάπη και η συγχωρετικότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να νοιώσουμε την αδερφικότητα και τη ζεστασιά της ανθρωπιάς».

Προ της απολύσεως του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος έψαλλε με κλήρο και λαό το «Χριστός Ανέστη» και στη συνέχεια μοίρασε τα πασχαλινά αυγά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Να σημειωθεί ότι τους υπέροχους ύμνους του εσπερινού της Αγάπης, απέδωσαν κατανυκτικά μοναχές από την μονή του Αγίου Στεφάνου και την μονή Ρουσάνου Μετεώρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ