Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 10:28

Ο εσπερινός ονομαστηρίων του μητροπολίτη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την αρμόζουσα σεμνότητα εορτάσθηκε στον Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου, η μνήμη του Οσίου Κλήμεντος του εν τω Σαγματίω όρει άσκησαντος, του οποίου το όνομα φέρει ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης.

Στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε απόψε χοροστάτησε ο αρχιγραμματέας της Ιερας Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και συμπροσευχήθηκαν οι μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος, Καισαριανής Δανιήλ, Νέας Σμύρνης Συμεών, Πατρών Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Μεγάρων Κωνσταντίνος, Περιστερίου Κλήμης και ο Επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος.

Συμμετείχε πλειάδα ιερέων της μητροπόλεως Περιστερίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων μητροπόλεων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ωρεών ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Κλήμη του εν Σαγματά, λέγοντας ότι “φρονούσε και ζούσε τα του Θεού και ήταν αφοσιωμένος στο θέλημα του Θεού και ο νους του αναπαυόταν σε ότι είχε να κάνει με την διδασκαλία του Θεού προς τους ανθρώπους. Kαι ο Θεός επιβραβεύει όσους ακολουθούν το θέλημά Του”.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντος ο οποίος όπως τόνισε χαρακτηριτικά “μιμείται τον θεόφρονα Όσιο Κλημεντα, είναι αφοσιωμένος στο θέλημα του Θεού και δαπανάται στη διακονία των συνανθρώπων”, ευχόμενος έτη πολλά και καλλίκαρπα στην πολυεύθυνη ποιμαντορία του.

Αύριο θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον ίδιο ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ