Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, τελέσθηκε απόψε πολυαρχιερατικός Εσπερινός επι τη ιερά μνήμη του Αγίου Τιμοθέου και τα ονομαστήρια του οικείου Επισκόπου, Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Προεξήρχε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σερρών κ. Θεολόγου Σύρου κ. Δωροθέου, Κέρκυρας κ. Νεκταρίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών κ. Γεωργίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Φθιώτιδος κ. Συμεών και του άγοντος τα ονοματήριά του μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Ο εορτάζων κ. Τιμόθεος, αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον Κλήρο και τον πιστό λαό για τη συνευχητική παρουσία τους, αναφέρθηκε στη γνωριμία του Τιμόθεου με τον Απόστολο Παύλο, με βάση τις επιστολές του προς αυτόν, και ευχήθηκε η φλόγα της πίστεως που άναψε στην ψυχή του Τιμοθέου μετά τη συνάντηση του με τον Απόστολο των Εθνών να παραμένει ζωντανή στην ψυχή όλων.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, αφού ευχήθηκε στον κ. Τιμόθεο εκ μέρους των αρχιερέων, του Κλήρου και των πιστών, τόνισε δύο στοιχεία από τη ζωή του Αγίου Τιμοθέου, που πρέπει όλοι να κρατήσουμε, την κλήση από το Θεό και την ελεύθερη ανταποκρισή μας σ’ αυτήν και τη γνησιότητα του Ευαγγελικού μηνύματος, η οποία διασφαλίζεται μέσα στην Εκκλησία, που εγγυάται και την αλήθεια της πίστεως.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info