Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, την Κυριακή του Ασώτου, 28 Φεβρουαρίου, της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Γαβριήλ.

Ο Θεοφιλέστατος στο μεστό λόγο του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, σχολίασε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Ασώτου και έπειτα σκιαγράφησε τις δυσχερείς συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική και συγκεκριμένα στα δύο κράτη της Δυτικής Αφρικής που περιλαμβάνονται στη νέα αυτή επισκοπή Μπραζαβίλ (Κονγκό) και Γκαμπόν, η οποία διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου ιδρύθηκε το 2010, με τον κ. Παντελεήμονα να αποτελεί τον πρώτο επίσκοπο αυτής.

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info