Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 17:35

Ο επίσκοπος Μπίχατς Σέργιος δώρισε λείψανα στον άγιο Δημήτριο Όπλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ Χρήστος Λαρισαίος | Ιστορικές στιγμές για τον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Δημητρίου των Όπλων σήμερα καθώς ο προσκεκλημένος στην πανήγυρη επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος του Πατριαρχείου Σερβίας έφερε ως δώρο ιερά λείψανα των αγίων ενδόξων νέων μαρτύρων Σεραφείμ, Αββακούμ και Μαρμαρίου των εν Ερζεγοβίνη.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που ακολούθησε προεξήρχε ο κ. Σέργιος, πλαισιούμενος απο πλήθος κληρικών, μεταξύ των οποίων ο πρωτοσύγκελος της Aρχιεπισκοπής Αθηνών, πατήρ Βαρνάβας Θεοχάρης.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε από νωρίς για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της  Γιάτρισσας από το Λουτράκι που φιλοξενείται στον ναό έως τις 28 Οκτωβρίου. Την εορτή λάμπρυνε η χορωδία του πρωτοψάλτη Άκη Λιλιόπουλου.

Ως αντίδωρο της προσφοράς του κ. Σεργίου, ο προϊστάμενος του ιερού ναού, αρχιμανδρίτης Φιλούμενος Ρούμπης, προσέφερε στον επίσκοπο Μπίχατς αποτμήματα ιερών λειψάνων των αγίων Δημητρίου του Mυροβλήτου, Νεκταρίου Πενταπόλεως, Διονυσίου Αιγίνης και Λαζάρου του τετραημέρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ