Ευρώπη

Ο επίσκοπος Μελιτηνής στην τρίτη ενορία του Παρισιού

ORTHODOXIA.INFO | Παρίσι – Γιώργος Φερδής Στην ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου στο Παρίσι τέλεσε σήμερα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο νέος Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος.

Οι Ορθόδοξοι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας γέμισαν τον τρίτο κατά σειρά ναό του Παρισιού στην περιοχή του Sartrouville. Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο νέος βοηθός Επίσκοπος της Γαλλίας Μελιτηνής Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβυτέρο του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικόλαο Ξένο εκ Ζακύνθου.

Στον λόγο του, ο Επίσκοπος Μάξιμος μίλησε για τον άγιο Μερκούριο και για τον βίο του. «Να μαρτυρούμε με την πίστη μας και να αντλούμε την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας» τόνισε, ενώ ευχαρίστησε για την αγάπη του κόσμου και τη φιλοξενία τον π. Νικόλαο τον οποίο θεωρεί φίλο του.

Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε από καρδιάς τον νέο Επίσκοπο της μητρόπολης Γαλλίας για την παρουσία του και ευχήθηκε καλή επισκοπική πορεία. Σημείωσε, μάλιστα, πως η τελευταία λειτουργία που τέλεσε ο νέος επίσκοπος ως Αρχιμανδρίτης έγινε στον ναό αυτό και αμέσως εξελέγη επίσκοπος οπότε η ενορία του έφερε ευλογία.

Πολλοί ήταν οι Έλληνες της διασποράς που φώναξαν άξιος και ευχήθηκαν στον νέο επίσκοπο Μάξιμο για την εκλογή του.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Νέος Πρωτοσύγκελλος Γαλλίας ο Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος

Γιώργος Δ. Φερδής

Γαλλίας: «Όλα τα χρωστάμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής στην Υπαπαντή του Παρισιού

Αλλαγές στην Μητρόπολη Γαλλίας

Γιώργος Δ. Φερδής

Τα κάλαντα άκουσαν οι αρχιερείς της Μητροπόλεως Γαλλίας

Γιώργος Δ. Φερδής

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός των Παρισίων