Ενοριακά

Ο Επίσκοπος Λούτσ στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως για την Οστρομπράμσκα

Με τα προσήκοντα ξεκίνησαν οι εφετινοί εορτασμοί προς τιμήν της Παναγίας Οστρομπράμσκα, στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Το πρωί της Κυριακής των Απόκρεω, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, λειτούργησε στην Α΄ Θεία Λειτουργία ο ποιμενάρχης των ορθοδόξων της κεντρικής Πολωνίας, Επίσκοπος Λούτσ και Πόζναν Αθανάσιος.

Η Πρέσβης της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Άννα Μπαρμπάζακ παρέστη στην Θεία Λειτουργία και συμπορεύθηκε στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Προ της λιτανείας, ο Επίσκοπος Αθανάσιος, περικόσμησε με το «Παράσημο της Ορθοδόξου Πολωνικής Εκκλησίας Β΄τάξεως μετά διακοσμήσεων», τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου. Ο επίσκοπος, ως εκπρόσωπος του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββα και της περί Αυτόν Ιεράς Συνόδου, επέδωσε είς τον έκπληκτο τιμηθέντα το Ιεροσυνοδικό πιτάκιο και μεταφέρε την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας του, για τις δράσεις του π. Σεραφείμ, υπέρ της ορθοδόξου νεολαίας της Πολωνίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, ευχαρίστησε για την τιμή και αφιέρωσε το παράσημο στους συνεφημερίους του και τους ενορίτες, στους οποίους είχε αφιερώσει και το παράσημο τιμής, το οποίο του απένειμε το 2012, ο Πρόεδρος της Πολωνικής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα στην αίθουσα δεξιώσεων του Ναού, έγινε αποκριάτικη συνεστίαση, με παραδοσιακή μουσική και χορό. Την ορχήστρα απετέλεσαν ο Νίκος Αλεξίου και ο Αλέξανδρος Κοτίκας στο μπουζούκι, ο Ηλίας Στουκονίκος στα φωνητικά και την κιθάρα και ο Λεωνίδας Τσαντάκουλας στα κρουστά.

Την παραμονή της επετείου καταθέσεως στο ναό της Αγίας Μαρίνης του αντιγράφου της Θεομητορικής εικόνος, Πέμπτη 15/2 στις 17:30, θα τελεσθεί μικρός Εσπερινός στο Παρεκκλήσι της Παναγίας και στις 18:00 Εσπερινή Θεία Λειτουργία. Ανήμερα Παρασκευή 16/2, από τις 7:30 Όρθρος και στις 18:00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Οστρομπράμσκα.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

To μνημόσυνο του αρχιμάνδριτη Ισιδώρου Σαλάκου στην Ηλιούπολη

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Ηλιούπολη για την Παναγία Οστραμπράμσκα

Μαρκος Παπαγεωργίου

H Σύναξη της Παναγίας Οστρομπράμσκα στην Ηλιούπολη

Η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Ηλιούπολη

Σπύρος Παπαγεωργίου

Οι παπάδες πέρασαν στην αυτοοργάνωση

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ενορίτες από το σωματείο «Πρόσκληση στην πρόληψη»