Ενοριακά

Ο Επίσκοπος Θεσπιών στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

«Μόνον όταν ακολουθήσουμε, εμπιστευτούμε και αγαπήσουμε πραγματικά την Παναγία, σε συλλογικό ή εθνικό επίπεδο, Εκείνη θα είναι εκεί υπέρμαχος στρατηγός. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι σαν λαός», τόνισε από τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι χωρίς την Παναγία δεν υπάρχει πρόοδος» ανέφερε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «εχθρός μας είναι ο κακός μας εαυτός. Βρίσκεται μέσα μας όταν δε μετανοούμε, δε συγχωρούμε και σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο μας. Αντίθετα εκείνος ο εαυτός μας, που νοιάζεται τον πλησίον του, είναι ο θησαυρός μας».

Ο κ. Συμεών έπλεξε το εγκώμιο του προϊσταμένου του Ναού π. Κλήμη Φιλίππου λέγοντας πως «είναι το κλήμα και η άμπελος του Ναού τούτου», ενώ τον ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια ως δεύτερος πατέρας.

Από την πλευρά του ο π. Κλήμης ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο για την παρουσία του στο Ναό, αλλά και για τους καλούς του λόγους.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Ο Θεός αγάπησε την πόρνη ύπαρξη του καθενός μας»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Ο Επίσκοπος Θεσπιών στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Χειροθεσία πρωτοπρεσβυτέρου στον Άγιο Δημήτριο Όπλων (BINTEO)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Εμείς τελικά ποιον Χριστό θέλουμε;»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πρόσκληση Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 Μαΐου

Ανδρέας Λουδάρος

Θεσπιών: «Η πραγματική πρόκληση είναι να αλλάξουμε»

Αναστάσιος Βόπης