Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε ο πεντάριθμος χορός των Αγίων Ακινδύνων μαρτύρων (Αφθονίου, Πηγασίου, Ανεμποδίστου, Ελπιδοφόρου και Ακινδύνου) στον ομώνυμο ιερό ναό στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, τον μοναδικό ενοριακό ναό στην επικράτεια.

Πλήθος πιστών από όλη την Αττική συνέρρευσαν αθρόα για να τιμήσουν τους Αγίους, κατακλύζοντας τον φερώνυμο ιερό ναό.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο κ. Θεοδώρητος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους διωγμούς των χριστιανών ανά τους αιώνες, γεγονός που συνέβαλε να έχουμε νέφος μαρτύρων που στολίζουν το δέντρο της Ορθοδοξίας.

Η ακολουθία του εσπερινού μεταδόθηκε ζωντανά από το Orthodoxia.Info και το ECTV.

Μεγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Από τον Ι.Ν. Αγίων Ακινδύνων Δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής

Gepostet von Εκκλησιαστική Τηλεόραση am Mittwoch, 1. November 2017

Ακολούθησε ιερά αγρυπνία όπου έψαλε βυζαντινός χορός ιεροψαλτών.

Σήμερα ανήμερα της πανηγύρεως χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Ο κ. Ιάκωβος αναφερόμενος στους εορταζομένους Αγίους τόνισε ότι “με το μαρτύριό τους μας δείχνουν έναν άλλο δρόμο, το δρόμο της θυσίας. Για να μπορέσουμε κι εμείς να ομολογήσουμε Χριστό και μια έκφανση της εν Χριστώ ομολογίας είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε την υπομονή αλλά παράλληλα χρειάζεται και μεγάλος πνευματικός αγώνας και άσκηση. Πρέπει όλη μας η ζωή να είναι μια μαρτυρία Χριστού”.

Και οι δύο αρχιερείς εξήραν τις προσπάθειες που γίνονται στην ενορία, τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας με την παροχή 40 γευμάτων ημερησίως, αλλά και στην προσπάθεια αποπεράτωσης του κυρίως ναού με την συνδρομή και το υστέρημα των πιστών.

Ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Μαλούφ, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ευχαρίστησε αμφότερους τους Αρχιερείς και ευχήθηκε ο Θεός και οι Άγιοι Ακίνδυνοι να τους σκέπουν στην διακονία τους μέσα στην Εκκλησία.

Το απόγευμα στις 5 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας.

Ετικέτες: