Με λαμπρότητα εόρτασε και φέτος η κωμόπολη του Διαβολιτσίου τον πολιούχο της, Άγιο Παντελεήμονα. Στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο, με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου και Λειψάνων αυτού, μέσα σε κλίμα ευλάβειας και με την παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του, ο κ Αντώνιος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, τονίζοντας ότι ο Θεός δοκιμάζει τον άνθρωπο μέσω των ασθενειών, για να ενδυναμώσει την πίστη του και όχι για να τον τιμωρήσει.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα. Ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο για τη συμμετοχή του στην πανήγυρη κι ευχήθηκε ο Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός να βοηθά και να σκέπει τους πιστούς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Τσερεφός

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: