Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 19:25

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην μητρόπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τιμήθηκε κι εφέτος η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 και η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολή μας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος το εσπέρας της 24ης Μαρτίου 2016 τέλεσε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον κατάμεστο εορτάζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας κατά την διάρκεια του οποίου ομίλησε επίκαιρα στους παριστάμενους πιστούς μεταξύ των οποίων ήταν ο βουλευτής κ. Ψυχογιός Γεώργιος, ο Δήμαρχός της πόλεως κ. Καλαντζής Κων/νος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Ανδριανάκος Ευάγγελος, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Νεμέας και Δημοτικοί Σύμβουλοι, τονίζοντάς ότι ο πλούτος της Εκκλησίας μας δεν είναι υλικός αλλά η Πίστη μας στον Ιησού Χριστό και η ανιδιοτελής αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας που απορρέει από Αυτόν.

Ανήμερα της Εθνικής Εορτής το πρωί ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα Αθίκια, όπου και τέλεσε στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την Θ. Λειτουργία και την Δοξολογία επί της Εθνικής Επετείου ομιλώντας στους πιστούς, περί του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και περί του πως αυτό το γεγονός διασώζεται ανά τους αιώνες μέσω της Ελληνικής γλώσσας, η οποία λόγω της ιδιότητας της να αποδίδει με τέλειο τρόπο έννοιες, περιεχόμενο και επιστήμες τα διεθνή και εγχώρια κέντρα λήψεως αποφάσεων προσπαθούν να την εξαφανίσουν ώστε να ξεχαστεί και μέσω αυτού να περιέλθουν στη λήθη η Πίστη μας, η Ιστορία μας και οι καταβολές μας ως Ελληνορθόδοξου Λαού.

Εν συνεχεία, επέστρεψε στην Κόρινθο, ώρα 11:00 π.μ., και τέλεσε στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου, παρουσία του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Υφυπουργού Παιδείας κ. Θεοδοσίου Πελεγρίνη και των Αρχών του τόπου, την επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της Επετείου της Ενάρξεως της Επαναστάσεως του 1821.

Ακολούθως, οι Επίσημοι ο Κλήρος και ο Λαός μετέβησαν στο Μαυσωλείο, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού, και ετελέσθη Τρισάγιο εις μνήμην των Ηρωών της Επαναστάσεως μετά το πέρας του οποίου έλαβε χώρα η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Πολιτείας, του Στρατού, των Αρχών και Εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία.

Ακολούθησε, η μετάβασή στον προκαθορισμένο χώρο στα Περιβολάκια, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση, ώστε να αποδοθούν οι δέουσες τιμές σ’ αυτούς που με το αίμα τους φρόντισαν να υφίσταται σήμερα το Ελληνικό Κράτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ