Με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα, τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη πόλη της Γλυφάδας, μετά την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία, η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Στην Δοξολογία χοροστάτησε, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλος, συμπαραστατούμενος από ιερείς του ναού και άλλων ενοριών της Γλυφάδας.

Παρόντες ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, ενώ το πολυπληθές εκκλησίασμα και η μαθητιώσα νεολαία, ντυμένη στα χρώματα της γαλανόλευκης και με την ελληνική σημαία στα χέρια, είχαν κατακλύσει από νωρίς το Ναό.

Ακολούθησε στην περιοχή της Τερψιθέας της Γλυφάδας, η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στα πεδία των μαχών, ο πανηγυρικός της ημέρας, η κατάθεση των Στεφάνων και η παρέλαση των μαθητών, των συλλόγων και των σωμάτων ασφαλείας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info