Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον Μαραθώνα.

Πλήθος πιστών, ανάμεσα τους και ο μεγάλος ευεργέτης, εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος μαζί με την σύζυγό του Μαρίνα, κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Άννης.

Μετά το πέρας της λειτουργία ακολούθησε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών και η περιφορά της εικόνας της Αγίας Άννης.

Κατά το κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλος, μίλησε στους πιστούς για την Αγία Άννα, την μητέρα της Παναγίας που θεωρείται προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών επειδή η ίδια τεκνοποίησε σε μεγάλη ηλικία, όπως και για την σταθερή πίστη που θα πρέπει να έχουμε στον Θεό μέχρι τα βαθιά μας γεράματα.

Μετά την περιφορά της εικόνας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Κυρίλλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον Ιερέα του Ι.Ν της Αγίας Άννης, για την διοργάνωση της Ιεράς Πανήγυρις, όπως και στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και την σύζυγο του Μαρίνα, για τον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού, αλλά και για τα έργα που κάνουν στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και ευχήθηκε ο Θεός να τους δίνει δύναμη για να βοηθούν τον κόσμο, όπως ήδη πράττουν ποικιλοτρόπως.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η θέρμη με την οποία ο κόσμος υποδέχθηκε, χαιρετούσε και ευχαριστούσε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για όλα όσα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στην περιοχή.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δρ. Γιώργος Μπαϊρακτάρης, ο αδελφός του μικροβιολόγος, Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Προφήτη Ηλία Ραφήνας, Ευάγγελος Συρεγγέλας, ο Γιάννης Ψάλτης και πλήθος πιστών.

Πηγή: Irafina.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: