Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 3:29

Ο ελληνικός Τύπος πανηγυρίζει οτι “πήραμε τις Νέες Χώρες” όμως οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών λένε άλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σκληρή επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για διαφορές στα όσα υποστηρίζει η Αθήνα και το Φανάρι στο θέμα των Νέων Χωρών, πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης σήμερα στην Κρήτη.

Ο κ. Κονιδάρης μίλησε για «πρόσωπα που επιδιώκουν την κρίση», για ανθρώπους που «εργάζονται πυρετωδώς για την κρίση», τονίζοντας πως αυτά τα πρόσωπα «η ζωή της Εκκλησίας τα προσπερνά».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Ιωάννης Χρυσαυγής απέφυγε να μπει στην ουσία της ερώτησης, μεμφόμενος τους δημοσιογράφους πως, ενώ φρόντισαν να μάθουν όλα τα άλλα, δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για το συλλυπητήριο τηλεγράφημα που θα στείλει η Σύνοδος στην Μόσχα σχετικά με το ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες παιδιά που έκαναν διακοπές.

Επί της ουσίας, ούτε ο κ. Κονιδάρης ούτε ο π. Ιωάννης απάντησαν στις επίμονες ερωτήσεις της ΕΡΤ και του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO σχετικά με το αν ισχύει η δήλωση του πρώτου για τα όσα υποστήριξε ότι δήλωσε ο Πατριάρχης εντός της αίθουσας χθες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κονιδάρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε πως «Αυτό που ο Οικουμενικός Πατριάρχης με σαφήνεια διευκρίνισε είναι ότι ούτε ο ίδιος ούτε το Πατριαρχείο, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, πρόκειται να θέσουν ζήτημα επιστροφής των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών και αλλαγής του εκκλησιαστικού καθεστώτος που τις διέπει».

Το Ορθοδοξία Info επέμεινε και ζήτησε εξηγήσεις, αφού είναι προφανές πως, αν ισχύει κάτι τέτοιο και το Φανάρι δεσμεύθηκε οτι δεν θα ζητήσει ποτέ την επιστροφή τους, η πράξη του 1928 δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης.

[jw7-video n=”1″]

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα πάντως ο Τύπος θεωρεί πως οι Νέες Χώρες ενσωματώθηκαν στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Το CNN μεταδίδει ρεπορτάζ με τίτλο «Βαρθολομαίος: Δεν θα διεκδικήσω τις Νέες Χώρες» στηριζόμενο στη δήλωση του κ. Κονιδάρη. Γράφει χαρακτηριστικά «Ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε ενώπιον του κ. Ιερωνύμου αλλά και όλων των συμμετεχόντων πως δεν είναι στις προθέσεις του να διεκδικήσει τώρα ή στο μέλλον την επιστροφή των Νέων Χωρών στην άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο «Οριστικά στην Εκκλησία της Ελλάδος οι Νέες Χώρες»  γράφοντας για τον κ. Βαρθολομαίο πως «…ούτε ο ίδιος ούτε το Πατριαρχείο ούτε τώρα ούτε στο μέλλον προτίθενται να ζητήσουν επιστροφή. Δηλαδή, οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών θα παραμείνουν για πάντα στη διοικητική δικαιοδοσία της Ελλάδας».

Αντίστοιχα ρεπορτάζ δημοσιεύονται σε δεκάδες ιστοσελίδες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας οι περισσότερες εκ των οποίων πανηγυρίζουν με τίτλους όπως «Ιστορική απόφαση Βαρθολομαίου: Οριστικά στην Εκκλησία της Ελλάδος οι Νέες Χώρες» ή «Οριστικά στην Εκκλησία της Ελλάδος οι Νέες Χώρες» ή και «Δέσμευση Βαρθολομαίου ότι δεν διεκδικεί τις «Νέες Χώρες» – Ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία».

Αντίστοιχα πολλοί είναι οι απλοί πιστοί ή και κληρικοί που θεωρούν το ίδιο. Τα status στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στα οποία γίνεται αναφορά στο ιστορικό κλείσιμο της υπόθεσης και στην γενναία απόφαση του Πατριάρχη είναι δεκάδες.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει και το orthodoxia.info θα επανέλθει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ