Εντυπωσιασμένος με τον Καθεδρικό ναό των Αθηνών δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ κ. Μ. Πομπέο που ξεκίνησε το τελευταίο του πρωινό στην Αθήνα με εκκλησιασμό στον κεντρικότερο ναό της χώρας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που συνοδευόταν από την σύζυγο του έφθασε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στον ναό όπου τον υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός. Αξίζει να σημειωθεί πως η σύζυγος του κ. Πομπέο, Σούζαν είναι Ορθόδοξη και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με τις γνώσεις της επί του τελετουργικού της Θ. Λειτουργίας.

«Είναι σαν καινούριος» είπε στον π. Θωμά Συνοδινό για τον καθεδρικό ναό ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εντυπωσιασμένος από την κατάσταση του ειδικά όταν ενημερώθηκε για την παλαιότητα αλλά και τις περιπέτειες του μέχρι και πρόσφατα από τους σεισμούς.

Ο προϊστάμενος του ναού ο οποίος έχει στο παρελθόν ξεναγήσει στους χώρους του πολλές σημαντικές προσωπικότητες, αφού εξήγησε στον κ. Πομπέο την ιστορία του ναού και παρουσίασε τα θαυμάσια έργα τέχνης που φιλοξενεί εκεί μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου και το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον παρακείμενο ναό του αγίου Ελευθερίου, γνωστό και ως «μικρή μητρόπολη» ο οποίος έχει επίσης πλούσια ιστορία την οποία περιέγραψε στο ζεύγος Πομπέο ο π. Θωμάς Συνοδινός.

Ρεπορτάζ: Α. Βόπης

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999