Μια μεγάλη προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον πρώτο Μητροπολίτη Γαλλίας κυρό Μελέτιο τίμησαν σήμερα την Δ´ Κυριακή των Νηστειών στην πόλη του φωτός.

Ο ναός της οδού Georges Bizet ασφυκτικά γεματος με παρουσία διπλωματικών ,στρατιωτικών,και κοινοτικών Αρχών της πόλεως ,και πλήθος κόσμου.

25 χρόνια από την κοίμηση του συμπληρώθηκαν και με την τέλεση Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων, η ομογένεια τίμησε την μνήμη του.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ με τον Επίσκοπο Ρηγίου Ειρηναίο και τους ιερείς Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παφίλη, Αρχιερατικό προϊστάμενο της Μητροπόλεως και Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Ξενιτέλλη, προϊστάμενο του Καθεδρικού ναού.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ μετά την τέλεση του μνημοσύνου εξήρε την θαυμαστή προσωπικότητα του προκατόχου του και μίλησε για το λαμπρό έργο του.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: