Το απόγευμα της Κυριακής 3 Απριλίου 2016, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος έλαβε χώρα η ακολουθία του τέταρτου Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά τη διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και έψαλλαν θαυμάσια Χοροί ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου.

Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πιστούς ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, ο οποίος με συγκίνηση, αλλά και παλμό αναφέρθηκε στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας και κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία.

Ο άγιος Καθηγούμενος π. Εφραίμ προσέφερε, ακόμη, ως δώρο και ευλογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ένα αντίγραφο της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρρισας, το οποίον παρέλαβε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Ηλίας Αγιαννίτης, με πολλή συγκίνηση.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του και συνεχάρη τον εκλεκτό ομιλητή π. Εφραίμ και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και συμμετέχοντες στην κοινή λατρεία, που αγκαλιάζουν με την ζωηρή τους παρουσία όλες τις ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: