Ο Μακαριώτατος, κατά την έναρξη της σημερινής Συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενημέρωσε τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. για την επίσκεψή του στο Κάιρο στις 23 και 24 Απριλίου, όπου παρέστη στα θυρανοίξια της ιστορικής ροτόντας του Αγίου Γεωργίου και στα εγκαίνια του μουσείου της ομωνύμου παλαιφάτου Ιερά Πατριαρχικής Μονής στο Παλαιό Κάιρο.

Ακολούθως, ενημέρωσε για τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ίδρυση σχολείου στην πληγείσα από σεισμό Αϊτή σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την επίσκεψη του Μακαριωτάτου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου στον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά εις ανταπόδοσιν της εθιμοτυπικής επισκέψεως του Υπουργού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και από Συνοδικές Επιτροπές και Συνοδικές υπηρεσίες. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: