Δεν έχουν τέλος τα παράδοξα γύρω από την δράση του αρχιμανδρίτη Διονύσιου Καλαμπόκα ο οποίος όπως αποκάλυψε το orthodoxia.info μετακινεί αδελφότητές του στην Ευρώπη στη ρωσική Εκκλησία μέσω της Αρχιεπισκοπής των ρωσικών ορθοδόξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης στις οποίες περιλαμβάνεται κι ένα «μετόχιο» στον Ασπρόπυργο υπό τον «αρχιεπίσκοπο Ρωμανίας» Μελχισεδέκ που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή του σε ορκωμοσίες της οργάνωσης του υπόδικου Αρτέμη Σώρρα.

 

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος

Ο Έλληνας κληρικός που προέρχεται από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος εξακολουθεί να προβαίνει σε εκκλησιαστικές πράξεις οι οποίες προβληματίζουν.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το orthodoxia.info ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος τέλεσε το Δεκέμβριο κουρά άνδρα μοναχού στη γυναικεία μονή του Τιμίου Σταυρού στη Θήβα, η οποία υπάγεται στην δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εν αγνοία του μητροπολίτη Γεωργίου.

Αυτή η φωτογραφία μαζί με άλλες ειχε δημοσιευτεί στο προσωπικό προφίλ του «μοναχού» σε κοινωνικό δίκτυο. Όμως μετά τα δημοσιεύματα του orthodoxia.info σχετικά με τον π. Διονύσιο Καλαμπόκα, οι αναρτήσεις διαγράφηκαν.

Σε ερώτηση του orthodoxia.info προς τον ίδιο τον μοναχό σχετικά με τα γεγονότα, απάντησε πως δεν έχει χρόνο και πως για να δώσει οποιαδήποτε απάντηση θα πρέπει να έχει την έγκριση των ανωτέρων του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω μοναχός ο οποίος εκάρη μοναχός από τον π. Διονύσιο Καλαμπόκα στη γυναικεία Μονή του Τιμίου Σταυρού Θηβών, τον προηγούμενο Μάρτιο είχε χειροτονηθεί διάκονος στην Ιταλία από έναν «επίσκοπο» Αβόδιο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει καθαιρεθεί ως ιερέας από το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Ο «ΡΩΜΑΝΙΑΣ» ΧΟΡΟΣΤΑΤΕΙ ΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η σχέση του αρχιμανδρίτη Διονύσιου με τον «αρχιεπίσκοπο Ρωμανίας» που εμφανίστηκε ως αρχιμανδρίτης ηγούμενος του ρωσικού μετοχίου στον Ασπρόπυργο και διαγράφηκε μετά τις αποκαλύψεις του orthodoxia.info γίνεται ακόμη πιο σύνθετη, με βάση το ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το orthodoxia.info.

Στη φωτογραφία που έχει ληφθεί από το καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού της Μητροπόλεως Θηβών, ο Μελχισεδέκ φαίνεται να χοροστατεί κανονικά στον θρόνο ως αρχιερέας, ενδεδυμένος αρχιερατικό μανδύα, αρχιερατικό εγκόλπιο και κρατώντας την ίδια ράβδο την οποία κρατούσε στην προηγούμενη φωτογραφία ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Καλαμπόκας ο οποίος στέκεται στα δεξιά του θρόνου.

Ο μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος με τον οποίο επικοινώνησε το orthodoxia.info δήλωσε άγνοια τόσο για την κουρά του μοναχού όσο και για την χοροστασία του ψευδοαρχιεπισκόπου στη Μονή της δικαιοδοσίας του.

ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

Τελευταίο κομμάτι στο πάζλ των αποκαλύψεων, ένα ακόμη ψευδές στοιχείο από την ρωσική Αρχιεπισκοπή (πρώην Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου) στο Παρίσι, η οποία μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του orthodoxia.info διέγραψε από την ιστοσελίδα της τις αδελφότητες του αρχιμανδρίτη Διονύσιου Καλαμπόκα κάνοντας λόγω για «προσωρινή φιλοξενία».

Στην ανακοίνωση (σχετικο ρεπορταζ εδω) αναφέρεται πως «Αυτή η ομάδα είχε προηγουμένως συνδεθεί με το Πατριαρχείο της Γεωργίας, το οποίο, πιέστηκε από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, και κατέληξε στη χορήγηση κανονικού απολυτηρίου για «το Οικουμενικό Πατριαρχείο ή οποιαδήποτε κανονική Εκκλησία».»

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το orthodoxia.info πρόκειται για μια ακόμη παραπλανητική ενέργεια από πλευράς του άλλοτε Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριάρχη, μητροπολίτη Ιωάννη, αφού στο κανονικό απολυτήριο το οποίο δημοσιεύει σήμερα το orthodoxia.info ο Πατριάρχης Γεωργίας αναφέρεται σε μόλις δυο «σταυροπήγια» στην Νορβηγία και όχι στην «ομάδα» που αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ το απολυτήριο δεν είναι για «το Οικουμενικό Πατριαρχείο ή οποιαδήποτε κανονική Εκκλησία» αλλά μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

H όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, φαίνεται να είναι μια από τις πλέον περιπεπλεγμένες υποθέσεις δικαιοδοσιών στην Εκκλησία στην οποία μάλιστα εκτός από κανονικές Εκκλησίες εμπλέκονται και άλλες ομάδες εκτός της κανονικής δομής της ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: