Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 | 16:10

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού στην Κατερίνη για την Κυριακή της Πεντηκοστής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 27 Μαΐου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος.

Μετά τη Θ. Λειτουργία τελέστηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω ακολουθίες τελέστηκαν και στον κάτω Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, όπως συμβαίνει κάθε Κυριακή, λόγω πυκνού εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος παρουσίασε τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα στο εκκλησίασμα, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του και για τη διακονία του, που συμβάλλει στη μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον δυτικό κόσμο, αφού διακονεί ως συμπρόεδρος της Επιτροπής για τη διεξαγωγή του Θεολογικού Διαλόγου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο. Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ απηύθυνε ευχαριστίες και ευχές στο εκκλησίασμα, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ