Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 10:49

Ο αρχιεπίσκοπος στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο πανηγυρικός εσπερινός και η Α’ Στάση των Χαιρετισμών τελέστηκε χθες στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα της Βοιωτίας, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του οικείου ποιμενάρχη, μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Σήμερα το πρωί ο κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ενώ συμπροσευχόμενος παρίστατο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία και ευλογήθηκαν τα κόλλυβα, στη μνήμη του Αγίου ένδοξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου και στο, δια των κολλύβων, θαύματος του Αγίου.

Ο μητροπολίτης κ. Γεώργιος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία όλων των παρισταμένων που βρέθηκαν «πάνω σε αυτόν τον βράχο για να τιμήσουν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο».

Ο μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Ιερωνυμο «γιατί έδωσε ζωή στο συγκεκριμένο Μοναστήρι και κάθε χρόνο το τιμά με την παρουσία του». Ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό και το πρόβλημα του κορονοϊού που απασχολούν τον λαό μας, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί την ακριτική Ελλάδα, τονίζοντας πως η αναφορά του «στην ομοψυχία και την ενότητα των Ελλήνων μπροστά στις απειλές» τους δίνει θάρρος να συνεχίσουν.

Τον κ. Γεώργιο πλαισίωσε στη Θ. Λειτουργία ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο. και ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ