Ο πανηγυρικός εσπερινός και η Α’ Στάση των Χαιρετισμών τελέστηκε χθες στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα της Βοιωτίας, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του οικείου ποιμενάρχη, μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Σήμερα το πρωί ο κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ενώ συμπροσευχόμενος παρίστατο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία και ευλογήθηκαν τα κόλλυβα, στη μνήμη του Αγίου ένδοξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου και στο, δια των κολλύβων, θαύματος του Αγίου.

Ο μητροπολίτης κ. Γεώργιος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία όλων των παρισταμένων που βρέθηκαν «πάνω σε αυτόν τον βράχο για να τιμήσουν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο».

Ο μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Ιερωνυμο «γιατί έδωσε ζωή στο συγκεκριμένο Μοναστήρι και κάθε χρόνο το τιμά με την παρουσία του». Ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό και το πρόβλημα του κορονοϊού που απασχολούν τον λαό μας, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί την ακριτική Ελλάδα, τονίζοντας πως η αναφορά του «στην ομοψυχία και την ενότητα των Ελλήνων μπροστά στις απειλές» τους δίνει θάρρος να συνεχίσουν.

Τον κ. Γεώργιο πλαισίωσε στη Θ. Λειτουργία ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο. και ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: