Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος εύχεται με μήνυμά του για την 105η επέτειο ζωής και κυκλοφορίας του «Εθνικού Κήρυκα», λέγοντας ότι τιμά το όνομά του και κηρύττει τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη της φυλής μας.

Αναλυτικά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου:

«27 Απριλίου 2020

Για τα 105 χρόνια του ‘Εθνικού Κήρυκα’

Σαν επιμελητής της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης το έτος 1962, μελετούσα τον ‘Εθνικό Κήρυκα’. Σαν ιερέας στο Edmontοn, ALberta, Canada, 1963-1965, την τότε πιο μικρή και πιο βορεινή Κοινότητα της Ι. Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, μελετούσα τον ‘Εθνικό Κήρυκα’. Μάλιστα, το έτος 1964, θαρρώ, ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ έγραψε και για ένα μικρό πρόβλημα που είχε η Κοινότητά μας. Εκτοτε ως ιερεύς στο Montreal, Canada 1965-1973, συνέχιζα να διαβάζω τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ και από το 1973 και εντεύθεν, σαν Αρχιερεύς πάλι παρακολουθούσα τον ‘Εθνικό Κήρυκα’.

Ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ τιμά το όνομά του. Πιστεύω, ότι καθ’ όλα τα εκατόν πέντε (105) έτη της ζωής του και κυκλοφορίας του, πιστεύει, αλλά και κηρύττει τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη της φυλής μας. Δεν ενθυμούμαι να είδα, ότι κάπου, κάποτε παρεξέκλινε της γραμμής του. Θέτει τα θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και γενικώς τα εθνικά μας θέματα, στην πρώτη γραμμή. Το ίδιο κάνει και για την Ορθόδοξη πίστη και γενικά τα εκκλησιαστικά μας ζητήματα.

Λέγει ευθαρσώς τη σκέψη του, τίμια και ειλικρινά. Οι κρίσεις του είναι καλά τοποθετημένες και ισορροπημένες.

Δεν φοβάται όταν κάνει αυστηρή κριτική, ακόμη και στους πιο υψηλά ισταμένους. Το κάνει, όμως, αυτό με αγάπη και σεβασμό. Δεν καταπιάνεται με προσωπικά θέματα, αλλά στέκεται στα ζητήματα αρχής. Ακολουθώντας αυτή την γραμμή και πολιτική, γίνεται μπροστάρης σε όλα τα θέματα.

Οταν κάνει αναλύσεις των θεμάτων -άνευ φόβου και πάθους- είναι τίμιος, ειλικρινής και θέτει υπεράνω όλων το συμφέρον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Εχω μεγάλη εκτίμηση για τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ και ελπίζω να συνεχίζει στο διηνεκές με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια γραμμή, σεβόμενος τα εθνικά μας ζητήματα, την Ορθοδοξία μας, όλους τους αντιπάλους του και πάντοτε πρωτοπορών.

Συγχαίρω από καρδίας όλους τους συντάκτες του και τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα τον κ. Αντώνη Διαματάρη και τους εύχομαι κάθε υλική και πνευματική πρόοδο.

Με εκτίμηση

Ο Αρχιεπίσκοπος
Ο Καναδά Σωτήριος»

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: