Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 1:14

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Καλαμπάκα για το “ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη Σεραφείμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Θεσσαλία και στην πόλη της Καλαμπάκας βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Τον κ. Ιερώνυμο συνοδεύουν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνοδου Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Βουλευτές και εκπρόσωποι των Αρχών, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρέστησαν αρκετοί Μητροπολίτες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Φορέων και Οργανισμών, κληρικοί και λαϊκοί από όλη την Μητρόπολη.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ως εκπρόσωπος της Συνόδου στον επικήδειο λόγο μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον βίο του σεπτού ποιμενάρχη μας αλλά και για τον χαρακτήρα και το ήθος του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο έργο του στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετέωρων.

Ακολούθησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. Νήφων Καψάλης ο οποίος με τα λεγόμενά του συγκίνησε όσους παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό.

Λόγους για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων εκφώνησαν και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αλλά και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης ο οποίος στο τέλος του λόγου λύγισε αφού η σχέση του με τον μακαριστό Σεραφείμ ήταν άριστες.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας πομπή αποτελούμενη από τη Φιλαρμονική Καλαμπάκας, άγημα της ΣΜΥ, Μητροπολίτες, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Φορέων και Οργανισμών, κληρικούς και λαϊκούς από όλη την Μητρόπολη συνόδευσε τον μακαριστό Σεραφείμ μέχρι το Δημαρχείο Καλαμπάκας απ’ όπου ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή για την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων όπου θα γίνει και η ταφή.

Πηγή: tameteora.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ