Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 14:59

Ο αρχιεπίσκοπος επιθέωρησε τις εργασίες ανακαίνισης των κτηρίων στην οδο Δεινοκράτους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την πορεία των εργασιών ανακαίνισης στα κτήρια της οδού Δεινοκράτους επέβλεψε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, επισκέφθηκαν το χώρο εργασιών και ξεναγήθηκαν στα υπό ανακαίνιση κτήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών και τον χρόνο υλοποίησης του έργου.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την πορεία των εργασιών και για την συνεργασία της Εκκλησίας με την Περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη έκταση, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του χώρου και τόνισε πως με την βοήθεια της Περιφέρειας θα γίνει ένας πνευματικός χώρος των γραμμάτων και του πολιτισμού. «Η Εκκλησία έχει δώσει ένα μεγάλο απόθεμα δύναμης για όλους τους Έλληνες μέσα από το έργο της. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η συνεργασία μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Στην οδό Δεινοκράτους βρίσκονται 14 κτήρια της Εκκλησίας, επτά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί μνημεία και διατηρητέα. Χτίστηκαν το 1877 σε οικόπεδο που παραχώρησε η Εκκλησία και τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν ως εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ από το 1970 επανήλθαν στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, και για την στέγαση του εκκλησιαστικού λυκείου.

Κατόπιν συνεργασίας η Περιφέρεια έχει αναλάβει να ανακαινίσει τρία κτήρια στα οποία θα στεγαστούν η βιβλιοθήκη της Εκκλησίας και το ιστορικό αρχείο, ενώ θα δημιουργηθεί και ένας εκθεσιακός χώρος, στον οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ