Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδόφορος επισκέφθηκε την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη τον Μητροπολίτη Τύχωνα, επικεφαλής της Orthodox Church in America (OCA). Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στις εγκαταστάσεις της OCA έχει την δική της ιδιαίτερη σημασία. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο Ιούνιο, έθεσε ως στόχο την σύσφιξη των σχέσεων και την απτή συνεργασία ανάμεσα στις ορθόδοξες  δικαιοδοσίες που δραστηριοποιούνται στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, πέραν του τυπικού της συμμετοχής όλων των δικαιοδοσιών στο πλαίσιο της Επισκοπικής Συνέλευσης που συνέρχεται μια φορά κατ’ έτος.

Ελπιδοφόρος και Τύχωνας επανέλαβαν τη σημασία η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η OCA να αναπτύξουν περαιτέρω τη διμερή συνεργασία. Στο μεσημεριανό γεύμα που ακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος τόνισε ότι η ευχαριστιακή κοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ορθόδοξης ενότητας στη χώρα.

Η OCA είναι δικαιοδοσία των Ρωσόφωνων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά έχει αποκοπεί πλήρως από το Πατριαρχείο της Μόσχας, ακολουθώντας αυτόνομη πορεία.

Φωτογραφία: Δημήτρης Πανάγος/Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ετικέτες: