Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 19:16

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης. Τον κ. Ιωάννη υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ τον συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο Επίσκοπος Στοβίων κ. Δαυίδ, βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και η μητέρα του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Ιωάννης, το 2005 χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Οχρίδος από τον Πατριάρχη της Σερβίας. Ο Ιωάννης αρνήθηκε να αναγνωρίσει, θεωρώντας σχισματική και αντικανονική, την αυτοαποκαλούμενη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία, και έμεινε σε κοινωνία με τις υπόλοιπες Ορθόδοξες εκκλησίες, οι οποίες επίσης δεν αναγνωρίζουν την Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία. Έκτοτε αντιμετώπισε ουκ όλιγες φορές την δίωξη της Σκοπιανής κυβέρνησης και μάλιστα φυλακίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο κ. Ιωάννης αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από τρία χρόνια στις φυλακές των Σκοπίων.

Αύριο ο  Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης, θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 180 χρόνια από της ιδρύσεως του ιδρύματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ