Με την υψηλότερη τιμητική διάκριση («Τάγματος της αγάπης του Χριστού») που απονέμει η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τιμήθηκε ο Γερουσιαστής της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Andrew Bragg και ανακηρύχθηκε «Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος».

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και είναι η πρώτη φορά που απονέμεται μια τέτοια υψηλή διάκριση σε μη Έλληνα και μη Ορθόδοξο.

Στην ομιλία του στην τελετή απονομής, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή που σας γνώρισα, ένιωσα ότι είστε ένα άτομο που πολύ εύκολα κερδίζετε τις καρδιές των ανθρώπων. Έχετε την ικανότητα, ή μάλλον θα πρέπει να πω, το χάρισμα, να δημιουργείτε έναν νέο εσωτερικό κόσμο για τους ανθρώπους. Δεν ακούτε μόνο τα προβλήματά τους, αλλά μπορείτε επίσης να τους δώσετε το φως· προσπαθείτε να τους δώσετε χαρά· έχετε ως στόχο να τους βρείτε λύσεις, και προσπαθείτε να κάνετε ό,τι είναι καλύτερο για τον καθένα».

Αναφερόμενος στα μεταναστευτικά θέματα, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Η Ιερά μας Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει βιώσει την αγάπη σας και την ευεργετική σας ανάμειξη σε θέματα που μας έχουν κατά καιρούς προβληματίσει, και σας είμαστε βαθιά ευγνώμονες».

Από την πλευρά του, ο Γερουσιαστής Bragg ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την ευγενική υποδοχή που του επεφύλαξαν. «Με τιμά ιδιαίτερα αυτή η διάκριση, και την παίρνω πολύ σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, δήλωσε: «Η παρουσία σας σε αυτή τη χώρα έγινε ιδιαίτερα αισθητή από της ενθρονίσεώς σας. Η ηγεσία σας θα είναι πολύ σημαντική κατά τα επόμενα χρόνια, και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική και στενή συνεργασία μαζί σας σε πολλά θέματα και προκλήσεις που θα προκύψουν». Επαίνεσε, επίσης, τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα με τον έρανο που διεξήγαγε για τη συγκέντρωση χρημάτων προς ανακούφιση των θυμάτων των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: