Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελόης κ. Αιμιλιανό, πραγματοποίησε την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ.

Κατά την υποδοχή του από τον Γενικό Πρόξενο, κ. Χρήστο Καρρά, την Εμπορική Ακόλουθο, κ. Κάτια Γκίκιζα, και το λοιπό προσωπικό του Προξενείου, ο Σεβασμιώτατος έσπευσε να μεταφέρει τις ευχές και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο επισκέφθηκε προ ημερών μαζί με τους συνεργάτες του.

Στη συνέχεια, απέδωσε τα εύσημα στον κ. Καρρά και στους συνεργάτες του, διαπιστώνοντας με ευαρέσκεια ότι επιτελούν με αφοσίωση το έργο τους. «Είναι μια μαρτυρία των ανθρώπων μας εδώ στο Σύδνεϋ, ότι πραγματικά το Γενικό Προξενείο λειτουργεί με έναν πάρα πολύ καλό και υποδειγματικό τρόπο», σημείωσε. Επιπλέον, απεύθυνε παράκληση στα στελέχη του Προξενείου να συνεχίσουν να υπηρετούν τα καθήκοντά τους με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο αίσθημα ευθύνης.

«Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είμαστε Έλληνες και ότι είμαστε Ορθόδοξοι», υπογράμμισε στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος, επισημαίνοντας καταρχάς ότι πρόκειται για μια μεγάλη κληρονομιά, για την οποία οφείλουμε να αισθανόμαστε περήφανοι. Ταυτόχρονα, όμως, διέκρινε ότι προκύπτει και μια μεγάλη ευθύνη: «Αυτό το οποίο λάβαμε από τους προγόνους μας, να το μεταλαμπαδεύσουμε και στην επόμενη γενιά, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και της κοινωνίας στην οποία ο Θεός μας έταξε να ζούμε». «Ως Έλληνες έχουμε να προσφέρουμε πολλά και σημαντικά στην κοινωνία αυτή», προσέθεσε, εκτιμώντας ότι η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου «εξαρτάται και από την Εκκλησία, αλλά και από την Πολιτεία».

Σε αυτό το σημείο, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος αναγνώρισε και επαίνεσε την αγαστή σχέση και συνεργασία του Γενικού Προξενείου του Σύδνεϋ με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Αφού ευχαρίστησε θερμά για την ανελλιπή και με ευγενική διάθεση συμμετοχή των στελεχών του σε όλες τις εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησίας, υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης αυτού του κοινού βηματισμού. «Θέλω να συνεχίσουμε έτσι, να είμαστε όλοι μαζί, αγαπημένοι και ενωμένοι», σημείωσε, «για το καλό της Εκκλησίας και για το καλό της αγαπημένης μας πατρίδας, της Ελλάδας».

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: