Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 23:02

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κοντά στους ηλικιωμένους της “Βασιλειάδας” του Σύδνεϋ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων της «Βασιλειάδας», στο Λακέμπα του Σύδνεϋ.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στο φερώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του ιδρύματος, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελόης κ. Αιμιλιανό, από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου Πέρθης, Αρχιμανδρίτη κ. Θαλάσσιο Βουλτσίδη, από τον πατέρα Νικόλαο Σταυρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Βασιλειάδας», από τον πατέρα Ιωάννη Καπέτα και από άλλους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Την Ακολουθία παρακολούθησαν με κατάνυξη οι ένοικοι του κέντρου φιλοξενίας και πολλοί συγγενείς τους, καθώς επίσης το προσωπικό και μέλη της διοίκησης της «Βασιλειάδας», μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Ιορδάνης Ιορδανίδης, και ο Αντιπρόεδρος, κ. Θεοδόσης Πενκλής.

Στο κήρυγμά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος έδωσε έμφαση στο σπουδαίο θεολογικό και στο εξαίρετο κοινωνικό έργο που επιτέλεσε ο Μέγας Βασίλειος, κάνοντας λόγο για έναν μεγάλο Ιεράρχη, που προσέφερε πολλά στην Εκκλησία και στον άνθρωπο. Περιγράφοντας ορισμένες από τις σημαντικότερες πτυχές της πολυσχιδούς προσωπικότητας, του βίου και της προσφοράς του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αποτελεί «το ωραιότερο και το καλύτερο πρότυπο» για όλους μας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δικαίως η Εκκλησία τον θέτει ενώπιόν μας όταν ξεκινάμε το νέο έτος, που έχουμε νέα σχέδια και νέους οραματισμούς». Καταληκτικά, προέτρεψε πατρικά τους πιστούς να παραδειγματίζονται από τον βίο του Μεγάλου Βασιλείου.

Μετά από την Ακολουθία του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα, και απηύθυνε εγκάρδιες ευχές για την έλευση του νέου έτους. Μοίρασε, μάλιστα, προσωπικά τα κομμάτια της βασιλόπιτας σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ τους ευχαρίστησε θερμά και τους συνεχάρη για την επιλογή τους να γιορτάσουν τον Άγιο Βασίλειο μαζί με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Στον σύντομο χαιρετισμό του, δεν παρέλειψε να εξάρει το κοινωνικό και πνευματικό έργο της «Βασιλειάδας», η οποία επάξια φέρει το όνομα της περίφημης «Βασιλειάδας» που είχε ιδρύσει ο Μέγας Βασίλειος στην Καισάρεια της Καππαδοκίας.

Τέλος, σε ανάμνηση της ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος φύτεψε μια ελιά στην είσοδο των εγκαταστάσεων του κέντρου φιλοξενίας ηλικιωμένων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ