Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 23:31

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τελετάρχης στην παρέλαση Βοστώνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ΒΟΣΤΩΝΗ – Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αποδέχθηκε με προθυμία και χαρά την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και θα είναι ο Μέγας Τελετάρχης στη φετινή παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας. Η παρέλαση, όπως ήδη έχει γράψει ο «Ε.Κ.», έχει ορισθεί να γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου, στη 1 η ώρα το απόγευμα, στο κέντρο της Βοστώνης, όπως γίνεται τα τελευταία 25 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς είχε αναφέρει στον Αρχιεπίσκοπο στο τέλος του Εσπερινού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Θεολογική Σχολή στις 13 Σεπτεμβρίου την επιθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας να είναι φέτος ο Μέγας Τελετάρχης. Στη συνέχεια, έκανε εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απεφάνθη ομόφωνα και την απόφαση του Συμβουλίου επικύρωσε η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, με ομόφωνη απόφασή της.

Σημειώνεται ότι είχε προσκληθεί ο Αρχιεπίσκοπος και στο δείπνο της Ομοσπονδίας να είναι το τιμώμενο πρόσωπο, πλην όμως πρακτικοί λόγοι δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, θα παρευρίσκεται στο δείπνο της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Στάμφορντ του Κονέκτικατ η οποία γιορτάζει την 115η επέτειο της ιδρύσεώς της. Αμέσως μετά το δείπνο ο Αρχιεπίσκοπος θα ταξιδεύσει στη Βοστώνη, την Κυριακή το πρωί θα προστεί της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας στον Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης και εν συνεχεία θα ηγηθεί της παρέλασης.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην παρέλαση της Βοστώνης θα αποτελέσει ορόσημο στους εορτασμούς για την Εθνική Παλιγγενεσία της Ελλάδος, θα αναθαρρέψει και θα ικανοποιήσει τους ομογενείς και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά της Νέας Αγγλίας, αλλά και τους ιερείς που θέλουν να τον δουν και να τον γνωρίσουν από κοντά.

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλης Καυκάς, τόνισε πως «ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να είναι Μέγας Τελετάρχης στην Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης».

Συμπλήρωσε πως «στη συνάντηση που είχα με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο στον εσπερινό του Τιμίου Σταυρού τον περασμένο Σεπτέμβριο του μετέφερα το αίτημά του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και ακολούθησε επίσημη πρόσκληση και ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε το αίτημά μας να είναι Μέγας Τελετάρχης στην Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης που θα γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου 2020, γεγονός ιστορικό για τα ομογενειακά πράγματα της Νέας Αγγλίας και φυσικά τιμητικό για την Ομοσπονδία μας, της οποίας οι εθελοντές-μέλη της εργάζονται με ζήλο και μεράκι για την Ομογένεια και τον Ελληνισμό».

Ο κ. Καυκάς είπε ακόμα πως «αντιλαμβανόμαστε ότι ο χρόνος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου είναι περιορισμένος και η συμμετοχή του στην παρέλασή μας έχει μεγάλη σημασία. Ας μη ξεχνάμε ότι εδώ στη Βοστώνη βρίσκεται η Θεολογική Σχολή και το Ελληνικό Κολέγιο που συμμετέχουν στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης» και κατέκλεισε λέγοντας «παρακαλώ τον Ελληνισμό να συμμετάσχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά τόσο στην παρέλαση όσο και σε όλες τις εκδηλώσεις».

Σημειώνεται ότι η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση για τη διοργάνωση της παρέλασης και των εκδηλώσεων θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 7:30 το εσπέρας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Του Θεοδώρου Καλμούκου 

Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Διακρίνεται ο Δημήτρης Ματθαίος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ