Αμερική

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τέλεσε τρισάγιο για τα θύματα των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων των τραγικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος σήμερα το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Δημήτριος μνημόνευσε ιδιαίτερα τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων της φωτιάς. Ο π. Σπυρίδων υπήρξε προσωπικός φίλος του Αρχιεπισκόπου αλλά είχε και άμεση σχέση με τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον καθώς ο αδελφός του Χαρίλαος Παπαποστόλου διετέλεσε επί μακρά σειρά ετών πρωτοψάλτης και χοράρχης του.»

Μετά την τέλεση του τρισαγίου ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε πως «»Πρόκειται για μια περίπτωση που δεν έχει ξανασυμβεί σε τέτοια έκταση. Κατανοούμε τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει η Ελληνική Πολιτεία προκειμένου να διορθώσει, να αποζημιώσει και να ανοικοδομήσει ότι κατεστράφη. Γι’ αυτό και από πλευράς δικής μας, της Εκκλησίας μας εδώ, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο ώστε η επούλωση των τραυμάτων και των πληγών από αυτή την φοβερή καταστροφή να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Η μνημόνευση είναι έκφραση αγάπης και επικοινωνίας»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του τέλεσε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης

Γραφείο Ρεπορτάζ

ΒΙΝΤΕΟ: Τρισάγιο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό

Ανδρέας Λουδάρος

ΔΙΣ: Προχωράει στην στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Γραφείο Ρεπορτάζ

Στο Μάτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Τρισάγιο για τα θύματα των πυρκαγιών

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου αρωγός στους πυρόπληκτους της Αττικής